ΤΑ ΛΙΠΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
http://www.personaldiet.gr/fat
Τα είδη των λιπών
- Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα παίζουν σημαντικό ρόλο στις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως:
- στη ρύθμιση του μεταβολισμού της χοληστερόλης
- στο ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων
- στη βελτίωση της όρασης και της εγκεφαλικής λειτουργία
- ηλιέλαιο
- καρδαμέλαιο
- καλαμποκέλαιο
- Λιπαρά ψάρια και το ιχθυέλαιο
- πράσινα λαχανικά
- κραμβέλαιο
- Μονοακόρεστα λιπαρά οξέα
- Θεωρούνται "ουδέτερα", όσον αφορά στη χοληστερόλη στο αίμα. Δεν την αυξάνουν, αλλά ούτε συμβάλλουν στη μείωση της.
- Βρίσκονται στο ελαιόλαδο - το οποίο έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες).
- Αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και ο βαθμός της αύξησης αυτής εξαρτάται από την ποσότητά τους στη διατροφή.
- Βρίσκονται κυρίως στα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως στην κρέμα γάλακτος, στα τυριά, στο βούτυρο καθώς επίσης στο κρέας και τα προϊόντα του.
Τι είναι το κρυμμένο λίπος;
Ορισμένες τροφές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη:- το βούτυρο
- τα έλαια
- η μαγιονέζα
- η μαργαρίνη
- το εμφανές λίπος στο κρέας.
- το πλήρες γάλα
- το τυρί
- οι ξηροί καρποί
- τα γλυκά
- τα πατατάκια
- έτοιμα τρόφιμα
http://www.personaldiet.gr/fat
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου