Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Οι γιατροί έσωσαν τη ζωή του αγοριού με το καβούκι χελώνας

Έγινε παγκοσμίως γνωστό ως το «αγόρι - χελώνα», αφού όλη του την πλάτη κάλυπτε μια τεράστια ελιά που θύμιζε κατά πολύ ένα περίεργο και αντιαισθητικό καβούκι.

 Ο εξάχρονος Κολομβιανός Ντιντιέ Μοντάλβο κουβαλώντας το δυσβάσταχτο βάρος της μοίρας του στα πιο τρυφερά χρόνια της ζωής του περνούσε τις ώρες του απομονωμένος, χωρίς φίλους, πάντα με ένα θλιμμένο βλέμμα που δεν τον άφηνε να χαρεί το θείο δώρο της ζωής.Η τύχη όμως του χαμογέλασε και μετά από μία επιτυχή εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε, όλα άλλαξαν μέσα σε μία ημέρα!


 Ο εξάχρονος Κολομβιανός έπασχε από μια εκ γενετής πάθηση που ονομάζεται «μελαγχρωστική σπίλος» και η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αναπτυχθεί στην πλάτη του μια ελιά - υπερβολικά μεγάλου μεγέθους - που έμοιαζε με καβούκι χελώνας.Μάλιστα, όπως επεσήμαναν οι γιατροί, υπήρχει σοβαρός κίνδυνος η ελιά αυτή να μετατραπεί σε κακοήθη όγκο. Η οικογένεια του εξάχρονου, όμως, αδυνατούσε να καλύψει το χρηματικό κόστος της εγχείρισης για την αφαίρεσή της.



 Ετσι, τόσα χρόνια και η ζωή του παιδιού διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά του βίωνε το ρατσισμό, αφού είχε εξοστρακιστεί από τους προληπτικούς συχωριανούς του, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η ελιά στην πλάτη του μικρού ήταν αποτέλεσμα των... δυνάμεων του Κακού.Μάλιστα, εξαιτίας του γεγονότος αυτού ο μικρός δεν είχε βαφτιστεί και δεν του επιτρεπόταν να πηγαίνει στο σχολείο.

 «Θέλω να μεγαλώσω. Αλλά οι τροχοί δεν με αφήνουν», έλεγε ο εξάχρονος Κολομβιανός. Με πρωτοβουλία ενός κορυφαίου βρετανού πλαστικού χειρουργού, ο οποίος δέχτηκε να εγχειρίσει τον Ντιντιέ δωρεάν, ο μικρός μεταφέρθηκε στην Αγγλία και υποβλήθηκε σε μια πολύωρη εγχείριση αφαίρεσης του τεράστιου «καβουκιού». Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος, η ελιά αφαιρέθηκε και ο μικρός επέστρεψε στην πατρίδα του.

 http://www.blog.gr/article.php?id=76952&category_id=9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...