Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πέθανε η γυναίκα που δε γέρασε ποτέ

 Η 20χρονη Μπρουκ Γκρίνμπεργκ έπασχε από το σύνδρομο "Χ" και παρέμεινε σε νηπιακή ηλικία, μέχρι το θάνατό της.

Η Μπρουκ Γκρίνμπεργκ γεννήθηκε πριν 20 χρόνια σε μια μικρή πόλη του Μέριλαντ, των ΗΠΑ. Μεγάλωνε κανονικά μέχρι την ηλικία των 4 ετών και τότε σταμάτησε η ανάπτυξη της.
Η Μπρουκ γεννήθηκε πρόωρα κατά ένα μήνα και ζύγισε μόνο 1 κιλό και 80 γραμμάρια. Το βρέφος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας ήδη από την γέννηση του, αλλά οι γονείς της κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν η μικρότερη αδερφή της άρχισε να μεγαλώνει και να ξεπερνά σε ανάπτυξη την Μπρουκ.
Μάλιστα, παρατήρησαν ότι σε ηλικία 10 μηνών, το μωρό δεν συμπεριφερόταν και δεν ανταποκρίνονταν φυσιολογικά. Οι γονείς της Μπρουκ έιχαν μεγαλώσει δύο ακόμα κόρες και έβλεπαν καθαρά τη διαφορά.
Μέχρι τα τέσσερα χρόνια, η μικρή μεγάλωνε ασθενικά και με πολλά προβλήματα και οι γιατροί είχαν πει στους γονείς ότι το μωρό δεν θα επιβίωνε.
Τελικά, η Μπρουκ διεγνώσθη με το σύνδρομο "Χ", μια σπανιότατη και ανεξήγητη ασθένεια που έχει προσβάλει μόνο 6 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και απαγορεύει την πνευματική και σωματική ανάπτυξη μετά την πρώιμη παιδική ηλικία.
Εξαιτίας αυτού, μετά την ηλικία των 4 ετών, η Μπρουκ έπαψε να μεγαλώνει. Επί 16χρόνια και μέχρι τον θάνατό της, παρέμεινε ένα μικρό κορίτσι. Είχε την νοημοσύνη των παιδιών αυτής της ηλικίας, δεν άλλαξε ποτέ τα πρώτα παιδικά δοντάκια, περπατούσε πάντα με την "περπατούρα" των μωρών και παρέμεινε σωματικά και πνευματικά ένα κοριτσάκι που γέμιζε με χαρά και ευτυχία όλους τους ανθρώπους που μεγάλωναν δίπλα της.
Μετά από 20 χρόνια, η Μπρουκ πέθανε σήμερα σε ηλικά 4 ετών, με ύψος 76 εκατοστά, βάρος 7 κιλά και νοητικές ικανότητες βρέφους εννέα μηνών έως ενός έτους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ιστορία της ζωής της μικρής Μπρουκ, με τίτλο "Το παιδί που πάγωσε στο χρόνο" .
http://www.youtube.com/watch?v=EhzlHFymI7M#t=213

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...