Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Πέντε κανόνες για σωστή ρύθμιση του σακχάρου!

Περισσότεροι από 350 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο ζουν με τον διαβήτη, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρδιαγγειακά νοσήματα, ακόμα κι αν κατά τα άλλα είναι υγιείς. Ειδικοί, προτείνουν πέντε έξυπνες και απλές λύσεις που διαφυλάσσουν τον οργανισμό του διαβητικού και δομούν μία «ασπίδα» προστασίας έναντι των επικείμενων νόσων.


1. Εμπλουτίστε με σαλάτες τα γεύματα σας
Όταν τρώτε πλούσια σε υδατάνθρακες φαγητά όπως ζυμαρικά, πατάτες ή ρύζι καλό θα ήταν να τα συνοδεύεται πάντα με σαλάτα που περιέχει ξύδι. Η κατανάλωση μιάμισης κουταλιάς της σούπας ξίδι, μπορεί να μειώσει τη γλυκόζη στο αίμα σας κατά 42%.

2. Προσθέστε ελαιόλαδο στα ζυμαρικά σας

Σοτάρετε τα ζυμαρικά σας σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς οι ερευνητές λένε ότι τα γεύματα αυτά συμβάλουν διατηρούν σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

3. Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας
Προσπαθήστε να γυμνάζεστε τουλάχιστον 30 με 45 λεπτά την ημέρα, καθώς σύμφωνα με νέες έρευνες, από την πρώτη κιόλας φορά που θα γυμναστείτε θα βελτιωθεί ο έλεγχος το σακχάρου στο αίμα.


 

4. Κοιμηθείτε καλά
Εάν δεν κοιμάστε επτά ή οκτώ ώρες τη νύχτα, αυξάνονται κατά 37% με 88% οι πιθανότητες επιδείνωσης του. Για να κοιμόσαστε περισσότερο και καλύτερα, προτιμάτε τα μέρη χωρίς φως. Διότι ακόμη και μια μικρή ποσότητα του φωτός κατά τις ώρες ύπνου, επιβραδύνει την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τον ύπνο σας.

 http://food-isimo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...