Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Απλές συμβουλές διατροφής για τις γιορτές των Χριστουγέννων!

Ακολουθούν κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε τη διατροφή σας κατά τη διάρκεια των εορτών:

Προσπαθήστε να διατηρήσετε το βάρος σας και όχι να χάσετε επιπλέον κιλά. Είναι πρακτικά αδύνατο να αντισταθεί κανείς τόσο στους εορταστικούς πειρασμούς ώστε να διατηρήσει την ενεργειακή του πρόσληψη στα επίπεδα που απαιτεί η απώλεια βάρους. “Κατεβάστε”, λοιπόν, τους στόχους σας προκειμένου να μην απογοητευτείτε!

Εάν είστε καλεσμένοι σε δείπνο μην μένετε νηστικοί όλη την ημέρα. Καταναλώστε κανονικά το πρωινό σας, ένα ελαφρύ μεσημεριανό και στο ενδιάμεσο φρούτα, για να είστε σε θέση να ρυθμίσετε καλύτερα την πρόσληψη του φαγητού. Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά και η πρόσληψη νερού, γι’ αυτό μην παραλείπετε να πίνετε 8-10 ποτήρια την ημέρα.

Απολαύστε αποκλειστικά τα αγαπημένα σας εδέσματα. Προσπαθήστε να ξεκαθαρίσετε μέσα σας ποια είναι τα εορταστικά εδέσματα που σας αρέσουν περισσότερο και καταναλώστε μόνο αυτά σε μικρότερες ποσότητες. Μην ξεχνάτε πως η απόλαυση δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τροφής. Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά πως μπορείτε να αισθανθείτε όμορφα και να ικανοποιήσετε στο έπακρο το αισθησιακό κομμάτι του ενστίκτου της πείνας καταναλώνοντας μόνο 2-3 κουταλιές από το αγαπημένο σας γλυκό.

Ακολουθήστε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής ενδιάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ενώ είναι αρκετά δύσκολο να προσέξει κανείς ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τις υπόλοιπες ημέρες είναι πιο εύκολο να τηρήσει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Μην ξεχνάτε τα όσπρια, τα λαδερά και άλλα γεύματα που απαρτίζονται από μη ζωικής προέλευσης τρόφιμα.

Διατηρήστε ένα ικανοποιητικό επίπεδο καθημερινής φυσικής δραστηριότητας! Μην ξεχνάτε πως εκτός από τον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους, η άσκηση ανεβάζει τη διάθεση. Εάν δεν επιδίδεστε σε κάποιο σπορ μπορείτε να χορέψετε, να κάνετε τις εορταστικές σας αγορές περπατώντας, να χρησιμοποιείτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ στο σπίτι, στην εργασία και τα πολυκαταστήματα, αλλά και να περιπλανηθείτε στους στολισμένους δρόμους της πόλης!

Κυριακού Κατερίνα
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc

 http://www.eatwell.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...