Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Η Καταστροφική Δράση των Αναψυκτικών στα Δόντια!

Σίγουρα έχετε ακούσει πως η κατανάλωση αναψυκτικών δεν είναι μια καλή επιλογή για την διατήρηση της υγείας. Οι επιστήμονες έχουν πολλές φορές ενημερώσει πως τα αναψυκτικά περιέχουν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης που προκαλεί διαβήτη ή ασπαρτάμη (χημική γλυκαντική ουσία) που περιέχεται σε αναψυκτικά διαίτης και προκαλεί προβλήματα υγείας τόσο σοβαρά όπως όγκους στον εγκέφαλο. Έχετε ακούσει όμως για το Φωσφορικό οξύ?

Πρόκειται για το οξύ που βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα αναψυκτικά τύπου κόλα και θα το βρείτε να αναγράφεται στα συστατικά του προϊόντος ως Rhosphoric Acid και φυσικά πρόκειται για ουσία εγκεκριμένη σαν πρόσθετο στα τρόφιμα!
Πόσες και πόσες ιστορίες έχετε ακούσει για το πως τα αναψυκτικά τύπου κόλα μπορούν να λιώσουν κομμάτια νυχιών ή ακόμα και να διαλύσουν την σκουριά!

Η νέα έρευνα που δημοσιοποιήθηκε από το Forensic Food Lab της Αμερικής, αποδεικνύει πως το φωσφορικό οξύ που βρίσκεται στα αναψυκτικά μπορεί να διαλύσει τα δόντια μας.

Σύμφωνα με το βίντεο που μπορείτε να βρείτε εδώ, ο Mike Adams ιδιοκτήτης του εργαστηρίου που ασχολείται με θέματα υγιεινής διατροφής και ερευνά την καταλληλότητα ή όχι πολλών τροφών, έκανε το εξής πείραμα : πήρε το δόντι ενός αγριόχοιρου, το έβαλε σε φωσφορικό οξύ κατέγραψε το "πριν" και το "μετά". Πριν την τοποθέτηση του στο οξύ το δόντι είχε μια δυνατή και λεία, επιφάνεια που δεν μπορεί κανείς με ευκολία να χαράξει. Μόλις το δόντι ήρθε σε επαφή με το φωσφορικό οξύ άρχισαν να δημιουργούνται πολλές φυσαλίδες, σαν αντίδραση αυτής της επαφής του οξέος με το ασβέστιο στο σμάλτο του δοντιού.

Σε αυτό το βίντεο μπορεί να δει κανείς την ομοιόμορφη σκληρή και δυνατή επιφάνεια του δοντιού μεγενθυμένη μέχρι και εκατό φορές και πως αυτή κατατρώγεται από το φωσφορικό οξύ σε τέτοιο βαθμό που μπορεί κανείς να δει πολύ μικροσκοπικά σωματίδια του δοντιού να αποκολλώνται από το υπόλοιπο δόντι και στην συνέχεια να πλέουν μέσα στο υγρό φωσφορικό οξύ. Κάθε μικρή φυσαλίδα είναι και μια νέα χημική αντίδραση που συνεχίζει να κατατρώει την επιφάνεια του δοντιού. Σύμφωνα με τον Mike Adams και την έρευνα του, μέσω αυτής της αντίδρασης όταν πίνουμε αναψυκτικά, απελευθερώνονται ποσότητες ασβεστίου τις οποίες και καταπίνουμε. Επίσης η οξύτητα των αναψυκτικών δημιουργεί απελευθέρωση πολλών αλκαλικών μετάλλων από τον οργανισμό, από διάφορα μέρη και όργανα του σώματος, τα οποία επικάθονται στην συνέχεια στα νεφρά και δημιουργούν πέτρες. Για αυτό και οι περισσότεροι από όσους υποφέρουν από πέτρες στα νεφρά είναι χρόνιοι χρήστες αναψυκτικών.
Η δράση του φωσφορικού οξέος μπορεί να συνεχιστεί για ώρες πάνω στα δόντια αν αυτά παραμείνουν χωρίς βούρτσισμα.
Το συγκριτικό τελικό αποτέλεσμα μετά την επαφή του δοντιού με το φωσφορικό οξύ, την ουσία που υπάρχει στα περισσότερα αναψυκτικά που κυκλοφορούν στην αγορά είναι απίστευτο. Σύννεφα ασβεστίου έχουν κυκλώσει την προηγούμενη καθαρή δυνατή και λεία επιφάνεια. Πρόκειται για κομμάτια ασβεστίου που έχουν διαλυθεί και τώρα απλώς βρίσκονται γύρω από το δόντι. Μια πιο κοντινή ματιά σε στεγνό πια δόντι δείχνει πως αυτό έχει πια μεταμορφωθεί σε κιμωλία τόσο εύθραυστο, έτοιμο να σπάσει και να χαραχτεί χωρίς καμία προσπάθεια.
Όταν πίνετε αναψυκτικά βαπτίζετε τα δόντια σας μέσα σε αυτό το οξύ, (εγκεκριμένο για προσθήκη σε τρόφιμα!!) το οποίο σιγοτρώει τα δόντια και τα κάνει ευαίσθητα σε απλές στην συνέχεια εργασίες όπως το μάσημα! Και αν μπορεί να κάνει τέτοια ζημιά στα δόντια φανταστείτε τι μπορεί να κάνει στον υπόλοιπο οργανισμό που αποτελείται από πιο μαλακά μόρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...