Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Τα οφέλη του σύκου στην ομορφιά

Τα σύκα είναι γνωστά για την ήπια υπακτική δράση τους. Αλλά, είχατε σκεφτεί ποτέ τι μπορούν να κάνουν για την ομορφιά μας!
Τα σύκα είναι μέρος της ομάδας "Ficus". Έχουν καλλιεργηθεί για αμέτρητα χρόνια. Προέρχονται από την Ασία, αλλά είναι διαθέσιμα πια σε όλο τον κόσμο. Περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο ενώ τα μαύρα σύκα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά με αντιγηραντική δράση.

Σύκα για υγιές δέρμα

Πάρτε ένα σύκο και στύψτε το σχήμα. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για το δέρμα σας. Το εκχύλισμα του σύκου έχει ενυδατικές ιδιότητες και συσφίγγει αποτελεσματικά τους πόρους του δέρματος. Είναι γεμάτο από βιταμίνη Α καθώς και βήτα-καροτίνη. Επιπλέον, παρέχει ενζυματική δράση απολέπισης.

Σύκα για απολέπιση του δέρματος

Οι φλούδες του σύκου μπορούν να κάνουν καταπληκτική απαλή απολέπιση. Έχει ένα ενεργό ένζυμο που θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει και να καθαρίσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φλούδες και στη συνέχεια τις τρίβουμε απευθείας στο δέρμα για ένα , απαλό, λείο και λαμπερό δέρμα.

Τα σύκα ενυδατώνουν το δέρμα αποκαθιστώντας έτσι την ελαστικότητα του. Επιπλέον, τα σύκα βοηθούν να ανακουφιστούν τα σκασμένα χείλη καθώς και οι αρχές των ρυτίδων. Τα σύκα έχουν εξαιρετική υγρασία!
 
Ομάδα neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...