Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

7 πράγματα που μπορεί να μην ξέρεις για το σκόρδο

Μπορεί η άσχημη αναπνοή να είναι το μειονέκτημα του σκόρδου, όμως τα οφέλη του είναι πολλά και σαφώς σημαντικότερα του μικρού αυτού μειονεκτήματος του. Παρά τη φήμη του, το σκόρδο είναι μια πραγματική υπερτροφή για την υγεία σου.

Είναι γνωστό ότι είναι ένα πολύ καλό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, ειδικότερα κατά τη διάρκεια της περιόδου ιώσεων και κρυωμάτων. Βοηθά επίσης την ελάττωση της αρτηριακής πίεσης, έχει αντιπηκτικές ιδιότητες και παρέχει στο σώμα την απαραίτητη δόση βιταμινών C και Β6.

Εκτός όμως από τα πιο πάνω λίγο πολύ γνωστά για το σκόρδο, τα επόμενα 7 που πιθανόν να μην γνωρίζεις είναι:

1. Η κακή μυρωδιά του σκόρδου προσδιορίζεται από τρία κυρίως συστατικά τα οποία στην πραγματικότητα αυξάνουν τα μικρόβια που υπάρχουν ήδη στο στόμα και τα οποία προκαλούν κακή μυρωδιά. Ακόμα δε περισσότερο μπαίνουν και στην κυκλοφορία του αίματος κάτι που σημαίνει ότι δε μυρίζει μόνο η αναπνοή, αλλά και κάθε τι που βγαίνει από τους πόρους του δέρματος.

2. Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το κρεμμύδι, τα πράσα και τους βολβούς και όλα έχουν παρόμοια φήμη με αυτό.

3. Το σκόρδο υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες τώρα, αλλά κατά τη διάρκεια της Μογγολικής αυτοκρατορίας ήταν τόσο πολύτιμο που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα.

4. Υπάρχουν 17 ποικιλίες σκόρδου.

5. Όταν το σκόρδο ζεσταίνεται και μαγειρεύεται χάνει τις περισσότερες χρήσιμες διατροφικές του αξίες – φρέσκο σκόρδο μαζί με τα γεύματα είναι η πιο υγιεινή εναλλακτική.

6. Δεν χρειάζεται να αποθηκεύσεις το σκόρδο στο ψυγείο. Όταν όμως αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες μεταξύ 0°C και 4°C έχει καλύτερη γεύση όταν καταναλώνεται.

 7. Μείγμα σκόρδου και λαδιού το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε αμέσως μετά την παρασκευή του μπορεί εν δυνάμει να αναπτύξει μια μορφή λοίμωξης την αλλαντίαση. Αυτοί οι σπόροι δεν μπορούν να αναπτυχθούν αν εκτεθούν σε οξυγόνο, σύμφωνα με την οργάνωση υγείας του Καναδά. Όταν το σκόρδο καλύπτεται με λάδι, τότε το οξυγόνο αφαιρείται και οι σπόροι που είναι γεμάτοι με τοξίνες μπορούν να το αλλοιώσουν και να προκαλέσουν μια μορφή τροφικής δηλητηρίασης. Για ασφάλεια καταναλώστε συνταγές που περιέχουν μείγματα σκόρδου και λαδιού αμέσως μετά τη μείξη τους.

 http://www.ego.gr/news-7-things-you-do-not-know-about-garlic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...