Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Οι κόκκινες μπανάνες της Αφρικής

Καλλιεργούνται στη Νότια Αμερική και την Ασία και αποτελούν μία από τις γευστικότερες ποικιλίες μπανάνας, γνωστές με τις κοινές ονομασίες «Nendran» και «Ethakai», εντυπωσιακές στην όψη λόγω του κόκκινου χρώματος της φλούδας.

Οι μπανάνες αποτελούν -ως γνωστόν- ένα από τα πλέον διαδεδομένα φρούτα στον κόσμο, τις οποίες αγαπούν μικροί και μεγάλοι, καθώς είναι φρούτο κάθε εποχής, γλυκό, εύκολο να το βρεις και χωρίς κουκούτσια. Επιπλέον, περιέχει πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αποτελώντας ένα υγιεινό επιδόρπιο.


 



Κι αν οι κίτρινες μπανάνες φημίζονται για τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν, οι συγγενικές κόκκινες θεωρούνται πιο υγιεινές, επειδή η σάρκα τους έχει μεγαλύτερες ποσότητες καροτένιου αλλά και υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης C.


Οι κόκκινες μπανάνες -αν και σπάνιες στις ευρωπαϊκές αγορές- μπορούν να καταναλωθούν ωμές ή να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική με διάφορους τρόπους. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το δυνατό άρωμα και η πιο γλυκιά γεύση, συγκριτικά με την κίτρινη ποικιλία.


Η σάρκα τους έχει μια ροζ απόχρωση, σαν να παίρνει λίγο από το κόκκινο χρώμα της φλούδας και η γεύση τους παραπέμπει στα σμέουρα, ενώ η μεγάλη ποσότητα σακχάρων που περιέχουν τις καθιστά ιδανικές για εφαρμογές στη ζαχαροπλαστική. Το καλύτερο, πάντως, είναι όταν τις βλέπεις έτσι κατακόκκινες και ελκυστικές κρέμονται στα δέντρα!



http://www.planitikos.gr/2012/08/blog-post_29.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...