Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Οι 10 εξυπνότεροι άνθρωποι

Σύμφωνα με τη λίστα που κατάρτισε και έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα superscolar.org, ο Τέρενς Τάο είναι ο εξυπνότερος άνθρωπος αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Η λίστα με τις δέκα μεγαλύτερες ευφυΐες είναι μεν υποκειμενική, σημειώνεται όμως πως η εν λόγω ιστοσελίδα θεωρείται έγκυρη και βασίζεται στο IQ που έχει επισήμως καταμετρηθεί καθώς και στα βραβεία και τις διακρίσεις που έχουν κατακτήσει οι δέκα διάνοιες.

Άλλωστε, υπογραμμίζεται και από τους ίδιους τους συντάκτες της ιστοσελίδας, πως η λίστα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκληφθεί ως “Ευαγγέλιο”, “αφού η έννοια της εξυπνάδας είναι κάτι υποκειμενικό κι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες πέρα από το IQ που καθορίζουν πόσο έξυπνος είναι κάποιος”.

Πρόκειται λοιπόν για έναν ενδεικτικό κατάλογο με δέκα ανθρώπους που αν μη τι άλλο, ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματα τους.

1. Τέρενς Τάο, μαθηματικός


Το “παιδί θαύμα”. Γεννήθηκε το 1975 στην Αυστραλία. Σύμφωνα με το Smithsonian Online Magazine, ο Τάο διδάχθηκε βασική αριθμητική από την ηλικία των δύο ετών .


Το 1986 σε ηλικία 10 ετών παίρνει μέρος στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα και κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο, το 1987 το αργυρό και το επόμενο έτος σε ηλικία 13 ετών κερδίζει το χρυσό μετάλλιο.

Είναι ο μικρότερος μαθητής που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Μαθηματικών Ολυμπιάδων. Το 2006 πήρε το βραβείο “Fields” (βραβείο Νόμπελ στα Μαθηματικά).

Έχει ασχοληθεί με την Αρμονική Ανάλυση , την Συνδυαστική , Μερικές Διαφορικές εξισώσεις , Αναλυτική Θεωρία Αριθμών.

IQ:230

Ηλικία:36

2. Κρίστοφερ Χιράτα, αστροφυσικός


Στα 13 του κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Φυσικής, στα 14 μπήκε στο πανεπιστήμιο και ήδη από τα 16 του δουλεύει στην NASA πάνω σε projects για τον αποικισμό στον Άρη. Σήμερα είναι μόλις, 30 ετών.

IQ:225

Ηλικία:30

3. Κιμ Ουνγκ Γιονγκ, φυσικός


Είναι ο κάτοχος του ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες για τις τέσσερις γλώσσες (Κορεάτικα, Γιαπωνέζικα, Αγγλικά και Γερμανικά) που μιλούσε άπταιστα, στην ηλικία των… δύο ετών. Έχει εργαστεί στη NASA ως έφηβος και έχει εκπαιδευτεί στην Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, από την ηλικία των 8 ετών.

IQ:210

Ηλικία:50

4. Ρίκ Ρόσνερ, σεναριογράφος


Πολυπράγμων και εκκεντρικός. Και σίγουρα ιδιοφυΐα. Ο Ρόσνερ είναι ο άνθρωπος που γράφει τα κείμενα για το διάσημο σώου του Τζίμι Κίμελ καθώς και για πολλές αμερικανικές εκπομπές. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως γυμνό μοντέλο, στρίπερ και σερβιτόρος με… roller skates.

IQ:190

Ηλικία:52
5. Γκάρι Κασπάροφ, σκακιστής


Πρόκειται για τον νεότερο άνθρωπο που κέρδισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, στα 22 του χρόνια. Πλέον έχει αποσυρθεί από το άθλημα και βγάζει τα προς το ζην γράφοντας βιβλία και δίνοντας διαλέξεις.

IQ:190

Ηλικία:49

6. Τζέιμς Γουντς, ηθοποιός


Κι όμως, πρόκειται για τον πασίγνωστο ηθοποιό. Ο Γουντς έχει κερδίσει τρία βραβεία Emmy και έχει προταθεί δύο φορές για το Όσκαρ.

Ο 65χρονος ηθοποιός γράφτηκε με υποτροφία στα μαθηματικά στο φημισμένο UCLA όταν ήταν ακόμη μαθητής γυμνασίου. Στη συνέχεια όμως τον κέρδισε η έβδομη τέχνη και έστρεψε την πλάτη του σε μια ακαδημαϊκή καριέρα για χάρη του σελιλόιντ.

Έχει συνδέσει το όνομα του με ταινίες όπως τα “Once Upon a Time in America”, “Salvador”, “Nixon”, “Ghosts of Mississippi”, κ.α.

IQ:180

Ηλικία:65

7. Πολ Άλεν, επιχειρηματίας


Ο Άλεν είναι συνιδρυτής της Microsoft και δισεκατομμυριούχος, με μια προσωπική περιουσία που ανέρχεται στα 10 δις ευρώ. Με άλλα λόγια, είναι ο 48ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ταυτόχρονα είναι και και ένας από τους πιο γενναιόδωρους φιλάνθρωπους της υφηλίου.

IQ:170

Ηλικία:59

8. Τζούντιτ Πόλγκαρ, σκακίστρια


Η νεότερη πρωταθλήτρια σκακιού στην ιστορία. Στα 15 της κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, παίρνοντας την πρωτοκαθεδρία από τον Μπόμπι Φίσερ, που όταν είχε γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, ήταν κατά ένα μήνα μεγαλύτερος.

Διακρίθηκε χάρη στην ιδέα του πατέρα της, ο οποίος εφάρμοσε πάνω της μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο που εξειδικεύεται αποκλειστικά σε ένα πεδίο γνώσης.

IQ:170

Ηλικία:35

9. Σερ Άντριου Γουάιλς, μαθηματικός

Ο Βρετανός καθηγητής του φημισμένου πανεπιστήμιου Πρίνστον κατάφερε το 1995 κι έλυσε το “τελευταίο θεώρημα του Φερμά”, το αποκαλούμενο και “δυσκολότερο μαθηματικό γρίφο στην ιστορία” που απασχολούσε τους επιστήμονες επί 358 χρόνια. Μόλις.

Έχει κερδίσει 15 διεθνή βραβεία μαθηματικών και επιστήμης. Και συνεχίζει.

IQ:170

Ηλικία:59

10. Στίβεν Χόκινγκ, αστροφυσικός


Συγγραφέας 7 βιβλίων και κατά πολλούς, διάδοχος του Αλβέρτου Αϊνστάιν. Έχει κερδίσει 14 διεθνή βραβεία. Σίγουρα, ο πιο αναγνωρίσιμος από τους δέκα της σχετικής λίστας.

IQ:160

Ηλικία:70

 http://www.planitikos.gr/2012/08/10_31.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...