Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί τα φυτά χρειάζονται νερό - πότισμα;

Τα φυτά χρειάζονται νερό - πότισμα για διάφορους λόγους. Χωρίς νερό, φυσικά δεν μπορούν να επιζήσουν.

Τώρα, τα φυτά απορροφάνε νερό και φυσικά χρειάζονται πότισμα ώστε να τα βοηθήσουμε να απορροφήσουνε όσο νερό χρειάζεται, για τους εξής λόγους:

φυτά και νερό1) Απορροφούν νερό από το έδαφος, ώστε να εισάγουν μαζί με το νερό, μέσα τους, και διάφορα άλλα θρεπτικά συστατικά.

2) Κατά την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών με το νερό, τα συστατικά αυτά διασπώνται σε μορφή που χρειάζεται, ώστε να "καταναλωθούν" από τα φυτά. Χωρίς το νερό, τα συστατικά αυτά θα βρίσκονταν σε στέρεη κατάσταση και δεν θα μπορούσαν να απορροφηθούν και να "καταναλωθούν".

3) Το νερό λειτουργεί ως μεταφορικό μέσον θρεπτικών συστατικών σε διάφορα μέρη του! Όπως δηλαδή εμείς έχουμε το αίμα γι’ αυτή τη δουλειά, έτσι και τα φυτά έχουν το νερό!

4) Το νερό αποτελεί ένα απαραίτητο συστατικό για τη φωτοσύνθεση. Χωρίς αυτό, πολύ απλά το φυτό δεν μπορεί να κάνει φωτοσύνθεση.


5) Τα φυτά χρειάζονται νερό για να δροσίζονται, όπως δροσιζόμαστε κι εμείς με τον ιδρώτα! Τις ζεστές ημέρες, τα φυτά εξατμίζουν νερό από τα φύλλα ώστε να παραμένουν δροσερά. (όπως γνωρίζουμε, κατά τη διαδικασία τις εξάτμισης, όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο περισσότερο κρυώνει το μέρος από το οποίο εξατμίστηκε ένα υγρό)

6) Τέλος, αυτό το τόσο πολύτιμο συστατικό, είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή του όπως επίσης και για τη λειτουργία των κυττάρων του, που αποτελεί βασικό συστατικό τους!

πότισμαΤέλος, να αναφέρουμε ότι το πότισμα, είναι στην ουσία μία τεχνητή διαδικασία, ώστε να παρέχουμε στο φυτό επαρκή ποσότητα νερού, ώστε να έχει αφθονία και να μπορεί να κάνει πλήρως τη δουλειά του.

Χωρίς πότισμα, απλά το αφήνουμε στην τύχη του: το φυτό θα επιζήσει μόνο αν υπάρχει επαρκής ποσότητα νερού να απορροφάει όποτε χρειάζεται.

Γι’ αυτούς του απλούς λόγους τα φυτά χρειάζονται νερό - πότισμα. Είναι και γι’ αυτά πηγή ζωής!


 http://coolweb.gr/fita-nero-potisma/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...