Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αρέσει στα ποντίκια το τυρί;

Η μακροχρόνια θεωρία ότι τα ποντίκια έλκονται από τη μυρωδιά του τυριού έχει καταρριφθεί από μια μελέτη η οποία αποκαλύπτει ότι τα τρωκτικά έχουν πραγματικά ένα γλυκό δόντι.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Manchester Metropolitan University προτιμούν τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Για χρόνια η δημοφιλής πεποίθηση ήταν ότι ο καλύτερος τρόπος για να πιάσεις ένα ποντίκι είναι να το δελεάσεις σε μια παγίδα με ένα νόστιμο κομμάτι τυρί. Αυτό όπως φαίνεται δεν ισχύει.
Μέρος μιας ευρύτερης μελέτης σχετικά με το τι τρόφιμα προσελκύσουν και απωθούν τα ζώα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η διατροφή ενός ποντικού αποτελείται πρωταρχικά από σπόρους και φρούτα και οι δύο τροφές είναι υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

Ο Δρ Ντέιβιντ Χολμς, από το Manchester Metropolitan University, δήλωσε: «Είναι σαφές ότι η υπόθεση πως στα ποντίκια αρέσει το τυρί είναι δημοφιλείς.Τα ποντίκια έχουν εξελιχθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου χωρίς τυρί ή κάτι που μοιάζει με αυτό.Ανταποκρίνονται στην μυρωδιά, την υφή και τη γεύση των τροφίμων και το τυρί είναι κάτι που δεν ήταν στη διάθεσή τους στο φυσικό τους περιβάλλον".


http://www.aneiromai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...