Η βιταμίνη C έχει δύο βασικά καθήκοντα στον ανθρώπινο οργανισμό: την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος και της ψυχικής και πνευματικής ισορροπίας. Η βιταμίνη C
είναι ο ισχυρότερος εχθρός όλων των ασθενειών. Χωρίς την βιταμίνη C, ο
διαχωρισμός των χρωμάτων, η αίσθηση του χρόνου, η χαρά και ο
ενθουσιασμός θα ήταν έννοιες αδιανόητες.
Μερικές καλές ιδέες για να αυξήσουμε την καθημερινή πρόσληψη βιταμίνης C είναι:
Η βιταμίνη C παρουσία του ατμοσφαιρικού οξυγόνου καταστρέφεται. Για αυτό πρέπει οι σαλάτες και οι χυμοί να καταναλώνονται αμέσως μετά την παρασκευή τους ή να αποθηκεύονται για μικρό χρονικό διάστημα σε σκεύη που κλείνουν αεροστεγώς.
Επίσης η βιταμίνη C χάνεται κατά το μαγείρεμα των τροφών σε νερό. Έτσι προτιμότερο είναι οι σαλάτες και τα φρούτα να καταναλώνονται ωμά και όχι βραστά.
http://healthierworld.gr/portal/cc7146d26842552e/92049debbe566ca5/05a8f6355912b488/bc68e9175cde5b74.html
Μερικές καλές ιδέες για να αυξήσουμε την καθημερινή πρόσληψη βιταμίνης C είναι:
- στο πρωϊνό μας να υπάρχει ένα ποτήρι χυμός από πορτοκάλι ή άλλα φρούτα
- να τρώμε καθημερινά 2-3 φρούτα
- στα ενδιάμεσα γεύματα να πίνουμε χυμούς και να τρώμε φρούτα. Έτσι θα μπορούμε να περιορίσουμε την πείνα μας και να καλύψουμε τις απαιτήσεις μας σε βιταμίνη C
- Σε κάθε γεύμα να υπάρχει μία σαλάτα από φρέσκα λαχανικά
- Να υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών στην σαλάτα μας (ντομάτες, μπρόκολο, σπανάκι, πιπεριές πράσινες και κόκκινες)
- Μία με δύο φορές την εβδομάδα να υπάρχει στο γεύμα μας πατάτε ψητή ή βραστή.
Η βιταμίνη C παρουσία του ατμοσφαιρικού οξυγόνου καταστρέφεται. Για αυτό πρέπει οι σαλάτες και οι χυμοί να καταναλώνονται αμέσως μετά την παρασκευή τους ή να αποθηκεύονται για μικρό χρονικό διάστημα σε σκεύη που κλείνουν αεροστεγώς.
Επίσης η βιταμίνη C χάνεται κατά το μαγείρεμα των τροφών σε νερό. Έτσι προτιμότερο είναι οι σαλάτες και τα φρούτα να καταναλώνονται ωμά και όχι βραστά.
http://healthierworld.gr/portal/cc7146d26842552e/92049debbe566ca5/05a8f6355912b488/bc68e9175cde5b74.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου