Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Η βυθισμένη πόλη που... αναδύεται 27 χρόνια μετά!

Η Βίγια Επεκουέν (Villa Epecuen) ήταν μια πόλη της Αργεντινής που πριν 25 χρόνια σαν μια άλλη Ατλαντίδα εξαφανίστηκε κάτω από τα νερά της λίμνης στην όχθη της οποίας ήταν χτισμένη!
Τώρα σαν από θαύμα η πόλη αναδύεται από τα νερά της λίμνης και επιστρέφει στην επιφάνεια...
Η πόλη χτίστηκε τη δεκαετία του 1920 κατά μήκος της ακτής της ομώνυμης λίμνης Επεκουέν, περίπου 600 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπουένος Άιρες.
Η λίμνη Επεκουέν, όμως, είχε μια ιδιαιτερότητα, που έκανε την πόλη από ένα απλό επαρχιώτικο χωριό σε ένα πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο...
Είναι η δεύτερη πιο αλμυρή λίμνη του κόσμου μετά τη Νεκρά Θάλασσα και έχει δέκα φορές περισσότερη περιεκτικότητα σε αλάτι από οποιαδήποτε θάλασσα!

Αυτό την έκανε πασίγνωστη στον κόσμο και η παρόχθια πόλη έσφυζε από ζωή αφού λεγόταν πως τα νερά της λίμνης είχαν και θεραπευτικές ιδιότητες:

Θεράπευαν τους ρευματισμούς την αναιμία, το διαβήτη, ακόμα και την κατάθλιψη.

Ο πληθυσμός της πόλης έφτασε στο απόγειό του το 1970 ενώ λειτουργούσαν και σχεδόν 300 τουριστικές επιχειρήσεις.

Περίπου την ίδια εποχή, οι παρατεταμένες βροχές ανέβασαν τη στάθμη των νερών στη λίμνη με αποτέλεσμα το 1985 να πλημμυρίσει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, η οποία άρχισε να καλύπτεται σιγά-σιγά από νερό, μέχρι που εξαφανίστηκε εντελώς!

Τώρα η πόλη άρχισε σιγά-σιγά να… επανεμφανίζεται!

Σε ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο με την παγκόσμια ξηρασία να έχει βάλει το... χεράκι της, από το 2009 μέχρι σήμερα έχει επιστρέψει στην επιφάνεια το μεγαλύτερο μέρος της πόλης…


http://grizosgatos.blogspot.gr

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...