Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Shell: σχεδιαζει γεωτρήσεις στην Αρκτική – αντιδρούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις

Νέα μάχη ξεκίνησε μεταξύ των περιβαλλοντικών οργανώσεων και της Shell, με αφορμή τα σχέδια της πετρελαϊκής εταιρείας για εξορύξεις στην Αρκτική. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η Shell, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ευρώπης, έχει ζητήσει άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση για δέκα πηγάδια εξόρυξης στις θάλασσες Beaufort και Chukchi, στις βόρειες ακτές της Αλάσκα, το 2012 και το 2013.

Τα προηγούμενα σχέδια της Shell για εξορύξεις στην Αρκτική αυτό το καλοκαίρι, ματαιώθηκαν μετά τη μεγάλη καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού και το μορατόριουμ που επιβλήθηκε για τις γεωτρήσεις.

Ωστόσο η Shell επιμένει ότι τώρα μπορεί να παρέχει στις ρυθμιστικές αρχές τις διαβεβαιώσεις που χρειάζονται έτσι ώστε να δώσουν άδεια για τις εξορύξεις.

«Η Shell είναι από τις πρώτες εταιρείες που προχώρησαν σε υπεράκτιες γεωτρήσεις στην Αλάσκα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Καθώς τα χρόνια περνούν, η Shell παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι πρόγραμμα γεωτρήσεων που σχεδιάζει για την Αρκτική το 2012 θα γίνει με μεγάλη ασφάλεια και περιβαλλοντική υπευθυνότητα», προσέθεσε.

http://www.econews.gr/2011/05/06/shell-gewtriseis-arktiki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...