Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Κανέλα: Η ευεργετική ανατολίτισσα

Βοηθάει στην μείωση του σακχάρου στο αίμα, χαρίζει λάμψη και ευεξία

Ως πρωταγωνίστρια στην κουζίνα μάς χαρίζει το μεθυστικό της άρωμα, ενώ ως πρωταγωνίστρια στην «Πολίτικη Κουζίνα» μας κέρδισε με την αισθαντικότητά της. Με γεύση «γλυκιά και πικρή, σαν όλες τις γυναίκες», η κανέλα είναι από τα πιο αγαπημένα μας μπαχαρικά.

Αυτό όμως, που την κάνει ξεχωριστή, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Women’s Health, είναι τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.

Η επιστημονική έρευνα έχει συνδέσει το χαλκόχρωμο σώμα της κανέλας με την ευεργετική της δράση ως προς την μείωση του σακχάρου στο αίμα, καθώς και των επιπέδων χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.
Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην American Journal of Clinical Nutrition, απέδειξε ότι λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα, βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα και σε ανθρώπους που δεν πάσχουν από διαβήτη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κανέλα περιέχει επίσης πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν στη διατήρηση υγιών αρτηριών και απομακρύνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Οι ευεργετικές αυτές δράσεις έχουν θετικό αντίκτυπο και στην εικόνα μας, διατηρώντας τη φυσική λάμψη και προλαμβάνοντας την δημιουργία ρυτίδων. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες καλλυντικών που την χρησιμοποιούν ως συστατικό σε προϊόντα καταπολέμησης της ακμής.

Ας βάλουμε λοιπόν, περισσότερη κανέλα στην ζωή μας. Οι ειδικοί συστήνουν ένα με ενάμιση κουταλάκι του γλυκού ή ένα με δύο κλωναράκια κανέλας καθημερινά. Με τόσες ξεχωριστές δυνατότητες χρήσης, ο καθένας μπορεί να βρει κάποια να του ταιριάζει.

Μέσα στα αγαπημένα μας κουλουράκια και κέικ, πάνω σε φρέσκο μήλο ή μπανάνα ή μέσα στα καλοκαιρινά μας μιλκσέικς, πάνω στο ρυζόγαλο, το γιαούρτι ή ακόμα και τον καφέ μας, η κανέλα πάει παντού. Βράζοντας μπαστουνάκια κανέλας, μπορούμε να φτιάξουμε εξαιρετικά αφεψήματα. Δοκιμάστε την επίσης, σε ψητό κοτόπουλο ή χοιρινό.
Αλλά και όσοι δεν αγαπούν την γεύση της, μπορούν να επωφεληθούν από το άρωμά της, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. Η μυρωδιά της και μόνο, μας χαρίζει ευεξία και βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου μας.

http://sfondilos.blogspot.com/2011/04/blog-post_8509.html#more



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...