Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Απομόνωση DNA από κρεμμύδι.

Υλικά και σκεύη: 2 κρεμμύδια, Οινόπνευμα καθαρό CH3CH2OH, Νερό, Καθαριστικό υγρό, Αλάτι NaCl, Τριβλίο Petri ή πιάτο, Σανίδι κοπής, Κόφτης, 3 ποτήρια ζέσης, Σουρωτήρι, Μπλέντερ, Γκαζάκι ή ηλεκτρικό μάτι καλύτερα, Κουταλάκι του καφέ.
1. Τεμάχισε τα κρεμμύδια.
2. Βάλε περίπου 30 ml νερό στο ποτήρι.
3. Πρόσθεσε μία κουταλιά αλάτι στο ποτήρι και ανακάτωσε.
4. Πρόσθεσε δύο κουταλιές από το υγρό καθαρισμού στο διάλυμα και ανακάτωσε καλά.
5. Βαλε τα κομμένα κρεμμύδια στο μπλέντερ.
6. Πρόσθεσε το διάλυμα από το ποτήρι στο μπλέντερ.
7. Βάλε μπρος το μπλέντερ ένα ή δύο λεπτά, μέχρις ότου γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
8. Μετέφερε το μίγμα από το μπλέντερ σε ένα άλλο ποτήρι.
9. Θέρμανε το μίγμα για ένα ή δύο λεπτά, ανακατεύοντας πότε - πότε.
10. Τοποθέτησε το σουρωτήρι σε ένα άλλο ποτήρι και φιλτράρισε το μίγμα που θέρμανες πριν.
11. Ρίξε οινόπνευμα στο τριβλίο, ώστε να σχηματισθεί μια στρώση.
12. Μετέφερε το φιλτραρισμένο μίγμα στο τριβλίο.
13. Παρατήρησε τα νήματα DNA στο οινόπνευμα.

http://mikrokellaribiolog.blogspot.com/search/label/%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%20DNA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...