Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Η μυστική παραλία του Σίδνεϊ που αναδύεται κάθε επτά χρόνια

Το φαινόμενο που βρίσκεται πίσω από αυτό.

Ανάμεσα στις παραλίες Bondi και Tamarama στα ανατολικά προάστια του Σίδνεϊ, η Mackenzies Bay έχει συνήθως μια βραχώδη είσοδο χωρίς άμμο. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι κολυμβητές απολαμβάνουν εκεί μπάνιο όταν η παραλία εμφανίζεται μυστηριωδώς κάθε επτά χρόνια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο γραφικός κόλπος έχει μετατραπεί σε μια προσωρινή παραλία και πιστεύεται ότι προκαλείται από την ανάπτυξη του φαινομένου «Ελ Νίνιο» που φέρνει μικρότερα κύματα και πιο ήρεμες καιρικές συνθήκες στον ωκεανό. Οι κάτοικοι που ζουν κατά μήκος της παραλίας αναφέρουν ότι η άμμος συνήθως εμφανίζεται περίπου κάθε επτά έως δέκα χρόνια. Το μυστήριο ωστόσο παραμένει σχετικά με το πόσο καιρό θα υπάρχει άμμος στο σημείο. Η τοποθεσία επίσης έχει υπάρξει ένα δημοφιλές μέρος για τους ιδιοκτήτες τετράποδων καθώς στην περιοχή δεν γίνονται περιπολίες γιατί δεν θεωρείται επισήμως παραλία.

Οι λουόμενοι που γνωρίζουν εδώ και χρόνια την παραλία αντιμετωπίζουν κάθε έτος μια διαφορετική εικόνα στον κόλπο που συνήθως έχει απλά μια στενή λωρίδα άμμου σε μια βραχώδη είσοδο χωρίς καθόλου άλλη έκταση. O γεωλόγος Greg Skilbeck από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ ανέφερε ότι το φαινόμενο συνέβη στην παραλία όταν τα κύματα έφεραν την άμμο πάνω στην ακτή από κοντινές κορυφογραμμές άμμου. «Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για την άμμο να καταλήγει στην ακτή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν υπάρχει αυξημένη κυματική ενέργεια», πρόσθεσε.

Άλλη άποψη από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας αναφέρει ότι πιστεύεται πως το σπάνιο θέαμα προκλήθηκε από τις εποχιακές αλλαγές. «Το ποσό της άμμου στις παραλίες συνδέεται επίσης με πιο μακροπρόθεσμους κλιματικούς κύκλους» ανέφερε και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια μιας φάσης La Nina έχουμε την τάση να βλέπουμε περισσότερες καταιγίδες, μεγαλύτερα κύματα και τις παραλίες να διαβρώνονται. Κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος Ελ Νίνιο υπάρχουν λιγότερες καταιγίδες, μικρότερα κύματα και οι παραλίες ανακάμπτουν.


 http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...