Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η έλλειψη βάρους εξίσου επικίνδυνη για την υγεία με την παχυσαρκία

Η προσεκτική διατροφή κλειδί για το σωστό βάρος.


Τα παιδιά σχολικής ηλικίας που ζυγίζουν λίγα κιλά, μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους παρόμοιες ή και περισσότερες από τα υπέρβαρα ή παχύσαρκα παιδιά σύμφωνα με νέα μελέτη. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Έσσεξ εξέτασαν περίπου 10.000 παιδιά ηλικίας 9-16 ετών, και φάνηκε ότι 1στα 17 παιδιά ήταν λιποβαρή, γεγονός που μπορεί να είναι καταστροφικό για την υγεία τους. Οι επιστήμονες προειδοποιούν η έλλειψη κιλών μπορεί να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να οδηγήσει σε έλλειψη ενέργειας αλλά και σε προβλήματα της έμμηνου ρήσεως στις έφηβες.
Το πρόβλημα των λιπόβαρων παιδιών είναι συχνά υποτιμημένο συγκριτικά με το πρόβλημα της παχυσαρκίας, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και αντιμετώπισης. “Υπάρχει μια εμμονή με το υπερβολικό βάρος και την παχυσαρκία - αλλά είναι πλέον αποδεκτό ότι η έλλειψη βάρους μπορεί να θέσει σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία", τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Σάντερκοκ.
Τα παιδιά σχολικής ηλικίας τείνουν να είναι πολύ λεπτά λόγω φόβου μην γίνουν παχύσαρκα, λόγω κακής διατροφής και έλλειψης άσκησης.
“Όταν τα παιδιά είναι πολύ λιποβαρή, συχνά οφείλεται σε κάποια ασθένεια για την οποία θα χρειαστεί εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια”, επεσήμανε η πρόεδρος του Βασιλικού Κολεγίου Παιδιατρικής και Υγείας του Παιδιού Δρ. Χίλαρυ Κας, προσθέτοντας ότι “εάν προσέχουμε τις διατροφικές επιλογές των παιδιών μας, θα προλάβουμε προβλήματα που σχετίζονται με την διατροφή είτε είναι υπέρβαρα είτε είναι λιποβαρή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...